Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2007 18:28 - Бъдещето в новото поколение.
Автор: ivoto013 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2646 Коментари: 17 Гласове:
0

Последна промяна: 18.12.2007 19:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
През подните дни в България се случиха няколко обезпокоителни инцидента в резултат,на които едно дете почина,а друго беше на косъм от смъртта.Всеки от нас си задава въпросът дали това са единични случаи или нещо,което се е превърнало в ежвдневието на българското дете? Аз имам поглед върху българското дете по простата причина,че по конституция и аз още съм такова.Ще се опитам да ви пресъздам атмосферата в една класна стая по време на междучасие,въпреки че не е лесно.Шумът е неописуем и много от децата са настроени изключително враждебно.Това може да се срешне в по-малките класове най-вече,но и при по-големите не е много по различно. Може би няма да шокирам никой,ако кажа,че 60% от моите съученици употребявът или някога са употребявали наркотични вещества.Някои от тях са ми споделяли,че това е едно от най-хубавите неща,които са им се случвали и не биха го заменили с нищо.Имайте предвид че говорим за най-елитната гимназия в един не малък град.Ако към това число прибавим пушачите процента ще скочи с поне още 15%.За алкохола не е нужно и да говорим едва ли познавам човек на моята възраст,който да не се напива поне веднъж седмично. Според мен основните причини се коренят в това,че младото поколение няма ценностна система,българското образование е слабо и е загубило възпитателния си характер и най-вече в липсата на качества за възпитанието от родителите.


Тагове:   новото,   поколение,


Гласувай:
0




1. анонимен - родителите
14.12.2007 20:43
а драгоценните ви родители как я смятат тая работа да продължава така. Те не вземат ли отношение, или просто искат децта им да не се чувстват ограничавани в нещо както те навремето са били
цитирай
2. анонимен - на децата повече им пука
14.12.2007 20:49
отколкото на родителите. за какво да им пука на родителите всъщност. децата ни са изоставени, възрастните са некомпетентни, не могат да дадат съвет и пълноценна грижа за потомството си.
цитирай
3. mitternacht - Всичко е
14.12.2007 21:00
до принципите, ценностната система и желанията на един младеж.
Никога не съм искал да се напивам, пуша, дрогирам и не го правя.
Родителите не могат да забранят нищо, единственото което могат, е да оставят добро възпитание.
цитирай
4. анонимен - С какво заместихме ценностната система на децата ?
14.12.2007 21:01
Погледнете ценнастната система на САЩ- какво правят децата в американските училища ! Заливат ни порои от тяхната субкултура. Идолите на нашите деца стават певци, спортисти и мутри, които имат много пари и всекидневно ги показват по телевизии, вестници и списания. Няма значение, че са просто наркомани, хора без всякакви ценности, дори престъпници. Естествино е децата, които гледат тази помия, да им подражават. Свестните хора се мъчат да изкарват за хляба и никакви медии не се интересуват от тях. Какво да кажем и за самите работещи в телевизии, вестници и радио. Сякаш нарочно са избирани и 90% не стават за този работа, но някой ги държи там и децата виждат, че посредствеността се цени повече от кадърността и знанията. Просто - демокрация по западен образец.
цитирай
5. watchtowerman - Извинявам се,
14.12.2007 21:10
но нека припомня:
- случилото се на 11 декември пред дискотека "Индиго" . Но този случай единствен ли е?
- през 1986 г. в училище 119-о - "Юрий Гагарин" се разигра подобна трагедия. Няколко деца починаха. Не в дискотека, а в училище.

Индикациите, че обществото е в тежка деменция е от десетилетия. И политиците лекуват това състояние, като го влошават СЪЗНАТЕЛНО още повече. Защото, нали се досещате, колкото е в по-дълбока деменция човек, толкова по-лесно престъпниците присвояват апартамента, спестяванията, вещите му? Но това е тема за много по-обстоен разговор и анализ...
Изказвам сърдечна благодарност и подкрепа на младежта, небезучастна към проблема.



цитирай
6. ivoto013 - Според мен проблема е най-вече в...
14.12.2007 21:14
Според мен проблема е най-вече в
родителите,защото стараейки се да осигурят всичко на децата им те постоянно вдигат летвата.Започва се със скъп подарък,по-високи джобни и се стига до цигари,алкохол,наркотици.
цитирай
7. анонимен - айде сега. . . прекалявате. дрог...
14.12.2007 23:16
айде сега ... прекалявате. дрогират се аа уу.. нищо лошо няма да си пииваш докато си в училище. нека се забавляват децата. родителите носят най-голямата отговорност децата им да се забавляват отговорно и да мислят малко по-напред в бъдещето. а иначе смятам че мутрите по улиците са далеч по-лош пример за тях в сравнение със субкултурните влияния на някакви деца в америка (които впрочем далеч не са по-добре. смятам че децата в америка са напълно пренаситени което може би и е довело до толкова много случаи на някакви престрелки).
цитирай
8. ivoto013 - Може и да не ти се вярва, но това е р...
14.12.2007 23:40
Може и да не ти се вярва,но това е реалността и не виждам нещо положително в това.
цитирай
9. bizcocho - bezotgovorni kam sobstvenite si ...
14.12.2007 23:51
bezotgovorni kam sobstvenite si deistviq,nesposobni da ponesete otgovornostta si za tqh,vie otnovo nai-bezotgovorno q prehvarlqte na koito vi padne:roditeli ,ob6testvo.Ne da ste sapri4astni kam tragediqta pred diskoteka"indigo",a da napusnete diskotekite,. Te ne sa za deca.Anonimen 4, a ti bil li si na zapad?"demokraciq po zapaden obrazec" ? NE!Ne e zapaden,a si e va6!Jiveq v edna ot tai nare4enite zapadni strani i tuk u4enik v zavedenie ne vliza.Ima cpecializirani takiva za tqhni praznici,no e nevazmojno da se vlezne bez roditel.Dori i ne si i pomislqite za konsumaciq na alkohol ili na cigari!Ne obvinqvaite roditelite si zaradi zabarzaniq im delnik!Te osigurqvat ne samo svoq,no i va6iq hlqb!Tuk ima roditeli,koito se nalaga da ne se pribirat sedmica zaradi otdale4enost na rabotno mesto,naema se jena za da po4isti na decata ,da im sgotvi,no ve4er tq si otiva i te ne6te izleznat na ulicata,nezavisimo 4e sa sami!A dokolkoto za podaracite-kupuvat im kakvi li ne moderni bokluci,parfuma e zadaljitelen predi da tragnat na u4ili6te,djobni nqma,grimove sa6to ne.Dosta o6te moga da kaja,no tova vse pak e komentar,a ne statiq.Pomislete dobre kakvi ste i kakvi iskate da ste!nikoi ne e dlajen da vi go nalaga!A nima za tova se borite?Da vi go nalagat?
цитирай
10. voinyt - SAMOTNIQT_VOIN
15.12.2007 00:03
Мрънкате каква била ценнотстната система на щатите...но те имат няколко случая измежду над 300 милиона население. Няма начин при толкова много хора да няма процент психично болно, дори в малката България ги имаме. Естествено процента може да е дори по-нисък отколкото при нас, но при толкова много граждани в една единствена страна това просто се набива повече в очи. Може би ще обясните как 300 милионна USA има 4/5/6 случая, а в няма и 8 милионна България те са толкова за около година... Пак ли американците и родителите ви са виновни?
Ние също играехме кървави игри и се възмушавахме, че Франция е забранила Мортал Комбат, заради кървавите сцени. Ниое също гледахме екшъни...защо не се избивахме? Не че не сме се били- няма нормално дете, което да не го е правило в даден период от живота си...замислете се вие за простащината, които сами си измисляте и вирее сред вас.
цитирай
11. drg - Това нещо ново ли е?
15.12.2007 05:29
Никак даже, да се каже, че всяко поколение пропада повече от миналото, ще е банално. Пък и няма да е вярно. Всяко поколение има своята измет, всяко поколение има и своите примери. Интересно е, когато някой по- възрастен започне да говори за по- младите. Случки със стари, а и не чак толкова стари хора съм имал и чувал бол. Не е проблемът в младите, когато идолът ти е циганин с изрусен мустак, няма как да си нормален. Какво може да се направи? По тая тема може да се направи научен труд с обем 3000 страници, въпросът е какво се прави и какво ЩЕ СЕ прави.

Не правете грешката да питате КОЙ ще направи нещо, просто правете вие. Всичко, дори и малко помага.
цитирай
12. анонимен - Родител
15.12.2007 06:46
На родителите също е трудно.Учиш детето си на уважение,достойнство,а в училище полугграмотни(за част от учители говоря) го обиждат,унижават.По-големите също мачкат.Телевизията и пресата те залива ,че с простотия,пари ,голотия,мутризация ще просперираш.Убийците ги пази полиция и отървават затвора.Ние,родителите, с образование,работим почти денонощно за мизерни пари.И децата задават въпроси!!!Просто живеем във време, в което самите политици с техните закони ,ни вкараха-и ние не живеем,а оцеляваме.Това правят децата-"по-силният печели" и ще се отърват като Маджо,Маргини и подобни.
цитирай
13. ivoto013 - Искам да чуя още мнения, зашото това ...
15.12.2007 10:59
Искам да чуя още мнения,зашото това е проблем,който не бива да бъде пренебрегван.
цитирай
14. sagitarius - Без ценности...
15.12.2007 11:59
Превръщаме се в евтина работна ръка. Всичко де що е кадърно заминава за чужбина, кадето не се знае колко ще прокопса... Останалите са в процес на обмисляне, дефакто и фактически оцеляване. Тук стандартите (за каквото се сетите) са толкова занижени, че никой не обръща внимание как всеки ден се пръкват нови и нови абсурди. А младото поколение- с мнооого малко изключения е абсолютна мърша. Homo erectus-и без грам човещина и ценности, без никакво уважение към себе си и околния свят, изгубени, проблематични лумпеняци. Страх ме е за бъдещето на тази страна, защото и те ще имат поколение...
цитирай
15. anlov - Иво, браво на теб, че си ангажиран с ...
15.12.2007 15:05
Иво, браво на теб, че си ангажиран с този проблем. За жалост, на много малко от хората в тази страна истински им пука. И аз мисля като теб, че ние, родителите, му изстървахме края. Прехвърлихме голяма част от собствените си грижи върху държавата, а нейната работа не е в това да отглежда и възпитава нашите деца. Тя с едното обучение напоследък не може да се справи, пък какво остава да влага ценности... А една от най-големите такива е семейството, обаче не само в БГ, а и в голяма част от света то е в криза. Промотират се моделите на свободното съжителство, промискуитета, хомосексуализма, порнография се бълва отвсякъде и т.н и т.н. Е, няма начин традиционната семейна крепост постепенно да започне да рухва. А последиците - всички ние до един ги виждаме какви са.

Аз лично за себе си съм взел решение, че ще направя максималното, за да опазя от развала собственото си семейство. Трудно е, но не искам отчуждението между нас да тласне децата ми един ден към бълвочите на Порока, от който спасението е почти като "Мисията невъзможна".
цитирай
16. zari - "Може би няма да шокирам никой,ако кажа,че 60% от моите съученици употребявът или някога са употребявали наркотични вещества".
16.12.2007 09:58
Моето мнение от данните в пресата е, че процентът следва да бъде завишен! Уви.
цитирай
17. kombakova - Стана много трудно да обучаваш днешните ученици!
09.01.2008 00:43
Много се радвам,че намирам в поста Ви тема, която ме вълнува като работещ учител!Дано повече млади хора се замислят върху своето бъдеще!За жалост нещата започнаха да излизат извън контрол!Време е на високо ниво да се направят драстични мерки за подобряване на дисциплината! След нея ще дойдат знанията, ние учителите знаем как ! Намалете прекалено големите права на ученици и родители !Правителството да отпусне повече пари за подобряване на спортните бази ,за извънкласната работа ,ангажиране свободното време на учениците!Да ги привлечем да излязат от кафетата и сбирките с алкохол в градинките !
Най-хубавото за това поколение са отворените врати на света!Но за него трябват образованост, спазване на правила и дисциплина, осъзнайте го !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: ivoto013
Категория: Лични дневници
Прочетен: 12249
Постинги: 1
Коментари: 17
Гласове: 80
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930